SÅ JÄVLA METAL

..heter filmen som har biopremiär på de svenska biograferna i Oktober.
Måste givetvis ses!

"Så jävla metal är berättelsen om de tunga riffen, de yviga gesterna och – framför allt – det bultande hjärta som är hårdrockens innersta väsen. Filmen har svensk biopremiär i oktober. 

Sverige är idag en av världens största producenter av hårdrock. Superstjärnor som Europe och Yngwie Malmsteen har visat vägen till de stora scenerna och band som Candlemass och Bathory har varit stilbildande och etablerat helt nya genrer. Men det har inte alltid sett ut så – och framgångarna har inte kommit utan uppoffringar.


Så jävla metal är berättelsen om de personligheter som gjort den svenska hårdrock- och metallscenen till vad den är idag. Det är en fascinerande, rörande och humoristisk historia om hur Sverige blev en världsnation i en av de starkaste och största populärkulturella företeelserna någonsin. 

Så jävla metal är en dokumentär full av unika intervjuer, ögonvittnesskildringar, anekdoter och, såklart, en jävla massa metal. 

Regissören Yasin Hillborg är själv hårdrockstrummis och det har tagit honom över fem år att genomföra detta omfattande filmprojekt. I över 100 intervjuer har han fått ”alla” att medverka, från det tidiga 70-talets November och Neon Rose via Europe och Yngwie Malmsteen till dagens metallgiganter Arch Enemy och In Flames. Öppenhjärtigt och initierat berättar de den fantastiska historien om det svenska metallundret. Film- och musikvideoregissören Jonas Åkerlund har medverkat som mentor och kreativ producent. 

Så jävla metal har svensk biopremiär i oktober och är en samproduktion mellan Laika Film & Television, The Chimney Pot och Film i Väst."

Say something!
Postat av: Ida

Tack som fan :)



Den filmen bör man se då!

2011-08-22 @ 21:38:53
URL: http://drinkitup.blogg.se/

Comment:

Namn:
Remember me?

E-mail: (not published)

URL/Blog:

comment:

Trackback
RSS 2.0